Stroller VS Car Seat

Kalau anda perlu pilih salah satu di atas, yang mana satu pilihan anda?

99 Balas

carseat utk safety , stroller utk senang nk bwk baby ke sne sini , sy takde stroller skali ank kedua niy berat da 8.5kg baru 5 bulan , ya ALLAH macam nk patah tgn 😅 selalu gilir² dgn bapaknya klw time keluar , baby carrier ade pernah skali je pakai , tp tgk baby macam tersepit n dye macam rimas , so x pernah pakai la , kalau ade rezeki lebih nnti baru boleh beli stroller 😊inshALLAH ❤

Kalau kekurangan bajet bali la car seat dulu. Sbb kita akan slalu naik kereta. Tu wajib. Lepas tu kumpul duit sikit sikit lepas tu beli stroller pulak. Sbb stroller ni memudahkan kita nk g jalan mana mana g zoo ke mall ke g tu😁

carseat.. then after a few month br beli stroller.. carseat penting diutmakan.. sbb discaj dr hospital je.. bb perlu terus gunakan carseat utk keselmtan pulang ke rumah, juga nnt bila bawa ke klinik seterusnya mudah..

anak sulung nk kne ada dua2..sy beli dua2..dua2 duk diam2 je dlm bonet kete..kebetulan abes pantang 40 hari baru ni sambung pulak dgn pkp..x keluar g mane2..lameee betul tempoh berpantang..haha

sy beli dua2..anak first kan,excited nk ade semua. haha. car seat daddynye ckp senang nk bwk ank jln2 brdua je,ibu duduk rumah😆 lgpun thn ni kan diwajibkan guna car seat,heee...

Stroller. Kalau car seat takda, takpa lagi sambil pegang sambil duduk dalam kereta. Tapi kalau stroller nak jalan jalan nak dukung sekali, penat juga. Tp kalau boleh nak dedua 😂😂

5y ago

Yup, banyak kes macam tu, ada baby carrier pun ok. Hence satu car seat and satu baby carrier (utk jalan jalan). Baby carrier tk semahal stroller & car seat

Car seat, at least kalau baby masih kecil kita boleh pakai baby sling untuk pi jalan. Kalau baby dah besar n kita x larat nak gendong selalu. Cari yang 2 in 1

Dua2 sgt penting...ni yg buat pening sbb dua2 mahal 😂 dala dua2 anak msing2 suke duduk dlm stroller n nk tmbh lgi sorg mmg kene beli bru.. 🤭

Carseat penting sis.. stroller tu nanti pun bleh pakai tgn bapak nye dulu klau nak ke mana2😂. Tpi klau sis mampu beli la ke2² skali

car seat lah...sebb sekarng kalau tak ada car seat boleh kena saman n paling penting bahaya bawak bby dlm kete kalau tak ada car seat