Car seat/ Stroller/ Baby carrier

Hi, saya first mum. Nak tanya pendapat ibu-ibu tentang car seat, stroller, baby carrier. Banyak sangat pilihan sampai tak tahu macam mana nak pilih. Boleh suggest mana yang bagus dan mesra poket? Kalau boleh xnak stroller yang bulky sangat, senang bawa travel. Also, perlu ka baby carrier?

4 Balas

Carseat wajib. Stroller & carrier pilihan. Lagi mudah carrier sebenarnya. Kalau ajar baby pkai carrier drpd awal, mudahlah nak pi mana2 pkai carrier je hehe pi mall pun tak perlu tunggu lift bagai. Stroller kena pakai lift nak tunggu lama😂 tapi bila dah besar tu stroller penting juga. Budak bila dah besar sikit dorg ngantuk nanti dorang buat hal. Stroller dorang boleh tidur dalam tu. Carrier bila dah besar tak boleh pakai dah, patah pinggang parents😂 stroller joie ada yang travel friendly harga below 700 pun ada. Herlokk

11mo ago

tq😊

Carseat wajib! Jangan ajar diri dukung baby dalam kereta. Bahaya! Beli terus newborn to 36kg. Recommended jenama koopers sbb span dia tebal and harga boleh dapat 800-1000. Stroller pula tengok pada keperluan. Kalau suka jalan2 and anak suka tidur beli la. Tapi kalau anak tak besar mana, larat nak dukung, and prefer carrier beli carrier.

11mo ago

tq 😊

Stroller sy dh merasa zaman anak first smpi 3 jenis sy beli.. anak ke 2 1 stroller pun sy xpakai sbb ssh nk tunggu lift bagai 😂, ni anak ke3 mmg x lah nk pakai bby stroller, dh boleh duduk sy minta jew baby chair or pakai carrier 😅 Tgk pada sis lah Skg mcm2 brand kena g tgk sendri kt kedai bby hehe Nk ckp bnyk brand

11mo ago

Tgk pada kegunaan sis juga.. Mcm sy suami isteri keje sendri jd kemana2 kitaowg ber2 so mmg xperlu pakai ni, klu sis slalu drive solo mmg perlu.. untuk jalan jauh or blk kg jejauh berbaloi sis.. mcm sy ni kg pun 15 min dr uma 😂 Jd rasa xberbaloi sbb pakai kejap

kalau saya,saya lagi suka baby carrier

11mo ago

okay juga tu. tq 😊