Baby xnak makan

Kalau anak xnak makan nak buat macam mana ya .. macam2 saya buat tapi anak xnak bukak mulut .. nangis time makan .. saya malas nak paksa takut baby stress n trauma xnak makan terus lepasni .. dia dalam fasa nak tumbuh gigi sekarang ni .. before this elok je dia makan .. normal ke macamni . Saya first mum .

3 Balas

Normal untuk anak kurang makan atau taknak makan dalam fasa tumbuh gigi. Puan perlu try and error tekstur makanan. Kebiasaannya baby suka makanan yang sejuk sebab melegakan sakit gusi. Saya kongsikan menu anak saya bila dalam fasa ini. Mungkin boleh bagi idea pada Puan - Yogurt+buah+oat - Yogurt+buah - Buah - Homemade nugget Harap membantu 🌹

1y ago

Sama-sama 😊

sma bby sy,bru nk tumbuh gg.mainan gigit dia tu sy sejukkan dlm peti ais.msa mkn sy bg dia main,smbil suap dia mkn.nt dia gigit mainan dia tu.alhamdulillah,dia xnangis lg masa mkn.🤭pas tu sy sapu kn ubt tuk bby tumbuh gigi

1y ago

ubat apa sis .. baby saya xnangis tapi nampak la dia xselesa asyik nak menggigit je

normal sis. sakit tu tumbuh gigi,sampaikan ada yg demam dan cirit birit. kena bg makan walaupun 2-3 suap ja. lepas tu,susu kena bagi lebih sbb anak kurang makan kan. nanti tak lama lg ok la tu