NAK TANYA KORANG ADA TIPS BERSALIN MUDAH TAK?

Kalau ada tips2 cara atau petua untuk mudah bersalin kongsi2 la. Saya nak lahir anak pertama rasa gementar dan tak tahu bila tanda dia nak datang. #ingintahu #bantusharing

2 Balas

kalau macam saya 38weeks 5hari 2 hari tu rase tak sedap je perut pastu gi hospital nak dh ade kontraksi palsu cek cm baru 1cm die suruh balik (mase die cek cm lepastu memang akan keluar drh sikit bukan darah lendir nk bersalin ) esok nye tk sedap perut lgi ikut kan tknk pegi tpi bile nak kencing rasa macam kena teran sikit baru keluar jadi ptg tu pegi lagi dh ade kontraksi jgk cek cm dh 2cm kene tahan wad dalam 2 hari pagi tu keluar tanda darah ngn lendir and dh start rase sakit sngt sampai demam tk lalu makan n muntah muntah tpi jangan tk makan ye nk kena ade tenaga pstu ptg tu cek cm dh 7cm terus pegi labour room doktor pecah kn air ketuban dn mule la sakit yg teramat sngt nurse kte jgn teran sebab bukaan belum besar yela ank first kn tpi dh sakit sngt plus degil gi teran jugak pstu ckp tk tahan lgi terus diorang prepered dalam 30 minit dh keluar bby ank first mmg die akn gunting and jahit luar dlm

3y ago

terima kasih sebab kongsikan pengalaman. sangat membantu untuk persediaan saya nanti. 🤗

Macam sy aktif je masa pregnant smpai laa nk bersalin tapi bukan rezeki sy utk mudah bersalin. 2 malam jugak hadap contraction tapi bukaan 3 4cm je 😅

3y ago

In shaa Allah semoga dipermudahkan 🥰