CYSTS DALAM RAHIM & KANDUNGAN 8 MINGGU

kalau ada cysts dlm rahim. Dia akan effect kandungan or baby ke? saya scan kt KK hari ni & doc detect ada cysts size 4cm. sebelum ni scan xde apa2 😢

2 Balas

kawan sy pregnnt ada cyst.... bru lepas surgery buang cyst sbb besar cyst lebi dari usia baby yg 16 weeks... alhamdulillah ok.. tgok keadaan cyst tu kat mana... skrg alhamdulillah dia ok bru je last weeks.. yg penting jgn baca2 kat internet mmg akn buat kota overthingking.... ada je cyst yg tak perlu bedah sbb dia tak active.. jgn baca apa2 dri interner k dgr jee ckp doktor

12mo ago

alhamdulillah... ingat jgn overthinking k.. focus je baby.. kadang ada pembawaan bila lepas lahir baby cyst hilang.. doa yg baik2 k

Most cases baby besar dulu n cyst tu akan shrink..kuasa Allah. Kwn sy mcm ni. Tp ada je cases cyst tu jd gangguan. Moga Allah mudahkan urusan awk. Bila checkup tu tanye betul2 kat doctor. Benda camni awk kena faham sefaham fahamnya.. risiko, apa perlu elak atau buat. Ok? Doa byk2 ye.. all the best to you mommy.

12mo ago

tq sis. masa awal2 dpat tahu mmg murung sgt2. mkn pon xslera sngt. nk tnggu appt hospital pakar lmbt lg. so decide nk scan sndri kt swasta. Alhamdulillah cyst dh kecil from 4 cm jd 2.5cm. skrg cntrol makan & elak mknn yg boleh jadi pnca2 cyst