Pernah tipu? Apa alasan atau sebab anda?

Kadang keadaan memaksa tanpa kerelaan kita~ Dan kadang bermula hanya dengan sekali je... Tapi, lama-lama terjadi kebiasaan menipu pasangan hmm... Pernahkah anda berada dalam keadaan ini? Serba salah untuk berlaku jujur takut pasangan marah atau reaksi dia tak berapa okay? Jom kongsikan malam ni. #TAPafterhours #TAPkongsi

Pernah tipu? Apa alasan atau sebab anda?
11 Balas

sehingga hari ni, belum pernah lagi. tapi tipu mak ayah pernah sebab terpaksa. mak ayah jenis garang kalau kata A kena buat A jugak. bukan nak kata lebihkan suami drpd mak ayah, tapi rasa x tergamak nak menipu suami. takut jadi terbiasa menipu suami. benda kecik pun boleh menipu apatah lagi kalau benda2 besar bila dah biasa menipu. suami jenis yg boleh bawak bincang. kalau takut suami marah sekalipun saya mengaku je la. hadap je la kalau gaduh dah nama pun kita yg buat salah. yang penting kami belajar kesilapan masing2. kita adalah cerminan utk pasangan kita. kalau kita pun biasa menipu, x mustahil pasangan kita pun buat benda yg sama

3y ago

Btul ker kita cerminan psgn kita.? Tp knp ada psgn si suami rajin maki2 hamun time marah. Yg si isteri ni telan jer la mampu.. X brani n x pndai nk marah klu bnda2 remeh.. nk maki hamun lg x pndai sbb parents x ajar dr kcil.?

kalau mak atau ayh ckp buruk psl suami then menangis sorang² , bila kantoi dgn suami auto cakap tdi tengok movie sedih , menusuk kalbu sedih dye , then suami pon ketawa n ejek kite pulak 😅 takkan nk buka aib mak ayah kt suami , nnti tak sedap pulak bile suami balik rumah kan hurm 🥺 tapi dlm hati takde sape tahu kecuali ALLAH 🥲

3y ago

betol tu sis , semoga kite sme² kuat ok 🥰

Pernh. Saya terguna duit lebih masa shoping kt shopee. Sampai tak cukup duit bayar bil.. dia tanya duit dh settle utk bill x, saya dh kan aja.. risau kne bebel beli brg online bnyk. Last2 bill tlefon trtunggak pulak. 😝 sorry habi

ahakkkss...pernah la shopping lambat hahahaha..kalau dah bertemu baju bb gak seari xpe duk dlm kedai..bile hubby tye nape lmbt..ckp ramai org

Pernah. Tapi hal kecil je tapi tahu dia akan bebel marah sampai mulut tu susah nak diam. Saya pantang orang membebel ni. Lagi kusut kepala

Pernah. Balik lmbat kluar rumah sbb g shopping lme2... Me time. Bg alasan jln jem🤣ok la kan. Kang kne marah pulak sbb kluar lme2

pernah.....tentang apa? mengapa? Biarlah saya dn Tuhan saja yg tau..semuanya demi kebaikan bersama

pernah...hanya manusia biasa Dan bukan malaikat

malas nk reminisce lgi.. biarlh

x kot jap lupa dh🥴