Dexamethasone

#justsharing Sape penah kena cucuk dexa.?..suntikan utk matangkan peparu baby..utk yg berisiko akan bersalin awl dr due..2 dos...sy dh kena hr ni..4pm & 4am...hoho..boleh thn rsnya...hlg ngntuk terus..suntikan pertama..nurse xwarning dlu rsnya..masa dia lps ubt..br dia bgtau..thn ye puan..sakit kn.. 😅 masa tu dh cengkam hbs dh bntal...jem kejap..😅.... dos kedua..nurse bgtau awl2 sakit masa ubt dilepaskan..siap mnta maaf..doa dan selawat dia baca sblm cucuk...😊 tp sakit xlama 10-15mnit cmtu.. tp masa kena cucuk tu...bertabah la ye..selawat byk2..tarik nafas dlm2..huhu.. #sajeshare

2 Balas

Pernah kena dlu.. Stgah jam nk blh pusing badan lpas kna cucuk tu.. Huih.. Blh tahan sakit die tu😅

pernah kena