Kandungan sensitif

Jln setengah hari pun dah bleeding,atau berdiri lebih 1/2 jam.. tak byk bleeding...cuma ada lendir sedikit blood,sya tak tau knp kandungan selalu mengeras... Kandungan sgt sensitif, sejak 28weeks hingga sekarang 36weeks.. pernah dah 2x kena tahan di hospital sbb bleeding...rehat seminggu baru ok.. skrng klu bleeding sikit sya tak p hospital sbb sya rasa ia normal tetapi ada perasaan ragu"..😩 #ingintahu

2 Balas

1st rahim sdg membesar and sometimes disbbkan braxton hicks (false contractions) and doctor ada ckp ke bleeding sbb apa? Doctor ada bagi ubat kuatkan rahim ke? Kalau case ni, ibu mmg no choice but kena banyakkan rehat, x boleh angkat berat or kerja berat. Kalau nak me masak, guna kerusi meja dulu utk potong-potong semua, lepas potong2, baru berdiri utk memasak. Time kan berapa lama you boleh berdiri and masak, and always standby kerusi kat you. Jgn masak banyak items, buat simple je asalkan makanan sihat and semua boleh makan. Jgn ragu2 and think positif and make sure you kira pergerakan baby ya setiap masa, ni penting. Kesihatan you and baby lagi penting, skrg you 36 weeks kan, sekejap je masa berlalu, soon you akan bersalin dah😊

2y ago

Yeah setiap pregnancy utk seorang ibu pengalaman berbeza. Sometimes 1st time senang je then yg kedua or ketiga susah. Berpeluh-peluh maybe ibu ada hot flush sbb hormone, don't worry sekejap je lagi nak bersalin ya🤗

ada sesetangah pregnancy mmg perlu bed rest selalu, tak boleh buat kerja walaupun sikit