4 weeks

Jikaa kandungan sya baru 4 minggu adaka senang untuk mengalami keguguran?

31 Balas

Kenapa mindset mesti nak pikir pasal gugur ????...yg penting jaga diri dan kesihatan..yg lain2 tu berserah pada Allah..tu semua bukan kerja kita nak pikir..

Saya pun baru masuk 4minggu. Tadi pergi check doc suruh saya makan folic asid untuk ketumbuhan baby. Dan jangan terlalu penat, jaga kesihatan

1y ago

Pd 17.1.23.lalu sy rsa x sihat, mual2 mlm tu demam, pg esok tergerak buat upt, positif dlm msa yg sma covid swap pn positif, g klinik dia bg MC, ubat demam, batuk, selesema, bekalkan sekali folic asid dan vit c slps sy ckp buat upt positif, anggaran msa tu 4weeks juga, Alhamdulillah now dh sihat tp kdg2 ada rasa pening2 berat kepala juga.

fikir positive... jaga pemakanan..banyak makan syur,buah dan air. saya pun baru 4 minggu 2 hari. jangan angkat berat...sebap... kandungan masi terlalu muda.

2y ago

ikut tekak sis..takut kalah tp kalau takde apa boleh je

saya punya kandungan pun 4 week 1 hari harini... dengan dugaan positif lak,, suami pun sama... tapi saya sakit tekak 2 hari je.... suami demam on off . huhu.... saya mkn vitamin je.. asid folic saya tak sempat beli pun... huhu..harap sihat la kandungan saya .😔

Jgn lah fkr - ve.. jgn fkr psl gugur tu kalau boleh effect emosi.. just pkr jgn agkt bnda berat buat keje berat makan folic acid.. jaga makan jgn makan bnda tajam n separuh masak pn..

Saya preggy 4 week 3days , tapi ad kluar darah merah2 coklat2 macam tuh ? tak bnyak sikit sikit je .. knpe ye ? ke normal sebb bby nak lekat ?

2y ago

sy pun sama, ad keluar darah campur lendir..tapi sikit... sy check upt masih negetive..perut lak da 5 ari kembung je.. tetek pun sakitt jee.. yg laki lak asyik loya jee... x thu nak kata pregnant atau x ...

hai mommies. nak tanya pendapat. saya lewat period 3 hari. harini saya cek upt nampak mcm double line tapi sgt2 samar. kemudian sy tergerak hati nak cek opk. positive line terang sgt line nya. ada ke kemungkinan saya hamil 😭😭😭

salam semua jika sye cek upt tapi line dia x clear..terlampau samar...adekah saye hamil? kalau ikut usia 4minggu 5hari..

2y ago

sis cek waktu pagi ka

doakn kandungan sye sntiase sehat..sbb sye rider...kndungan bru masok 4weeks...thnks kakak2

2y ago

moga kandungan sis baik2 aje..saya pn rider,kandungan 5week..sis guna moto ke kereta?

Sy baru 4minggu.slm gi scan tak nampak apa2. Doc bg ubat obimin. Doc suruh datang lg 2@3minggu sbb awal lg. Tp td sy ada keluar coklat2 sikit.. Risau betul

2y ago

klu ikutkan coklat tu normal. sb baru nk lekat. klu keluar darah fresh tu y agak merisaukn. apa apa pung klu was was. jumpa doc yea