Ibu perlu banyakkan berehat, perlu ada “Me Time” untuk diri sendiri

Jika penat menguruskan hal rumah tangga dan anak-anak, keluarlah seketika bercuti bersama rakan-rakan. Tinggalkan seketika rutin sibuk itu. Para ibu juga memang perlukan “me time”.

8 Balas

saya kalau me time kat rumah, bolehlah sorang2 time diorg tido dengan cara makan aiskrim, megi, coklat and else or tengok movie. Tapi kalau nak keluar me time tanpa anak, it’s a big NO. Rasa tak sempurna bila husband and anak2 tiada bersama. Keluar sorang rasa tak lengkap dan tak happy. Anak2 and husband is everything. Tambahan, husband saya pun jenis kalau ajak ke mana2 always on!

me time x semestinya pegi bercutii. ajak laki keluar jalan2 pon boleh. nak pegi sorg pon boleh. nak seronok lagi pi spa. pegi urut, buat facial, mandi herba mandi susu sume2 tu la. yg penting hari tu gantung kuali, no kemas/kerja rumah, x tukar jadi mak singa 😁

Actually depends pada orang. Housewife mcm saya yg tengah pregnant, prefer family time berbanding me time. Sebab tak kerja and sorang sorang banyak sangat dah me time 😂 bila laki balik, kalau boleh nak attention dia sampai lah dia tidur 🤣🤣🤣🤣

sya x bole me time tanpa anak2 . mgkn fizikal dpt keluar tp mentally tetap teringat2 dgn anak . me time sya , bercuti tp dgn keluarga ( anak2 dan suami ) yg pntg masa tue relax2 je xperlu fikir laundry, kemas ruma or masak.

"me time " pd sy.. X perlu keluar bercuti.. dpt rehatkn diri sekejap dripada tugas harian dirumah ,sudh cukup berharga pd sy.. 🤗 dpt luangkn masa utk diri sendiri tnpa berbuat ap2 pn dikira "metime" ♥

klau nk me time mesti dok teringat kat anak 😅 nk me time pun jdi xsemangat klau anak takde depan mata.. nak tinggal jdi risau sbb ank nak susu badan je

sy sllu me time pg eco rm2 hahah..best jgk..hilg penat.

me time saya senang je..tido cukup..hahaha