Beri air masak pd bayi

Betul ke bole beri air masak pd bayi umur 2 bulan? #firstmom #seriusnanya

7 Balas

Tak boleh awk.. Usus baby belum matang.. Tolonglah jangan naya anak dengan bagi makanan atau minuman dekat baby bawah 6 bulan.. Even kalau baby dah 6 bulan pun ada makanan and minuman tertentu jer boleh bagi.. Please banyakan membaca ilmu parenting.. Awk akan seronok nanti.. Trust me 😊😊

Tak perlu bagi air masak, mommy. Sebab masa anak bawah umur 6 bulan air masak tu takda nutrisi untuk anak. Boleh start bagi masa 6 bulan keatas

tak boleh sis. baby 6bulan ke ats br boleh.. pstikan baby skg minum susu ibu atau fm je..

takboleh. bawah 6bulan hanya SUSU sahaja.

Kenapa rushing sgt nk bagi air masak dgn anak???

2y ago

Dia tanya kan tu. Jawab lah baik baik. Bukan semua org tahu semua benda

Takboleh sangat bahaya pada bayi

boleh ke bayi saya minum air masak

2y ago

berapa bulan? bawah 6 bulan susu sahaja.