Kalau benang terlepas tapi sudah 3 minggu lebih tanpa rasa perih atau sakit apakah dudah sembuh?

1 Balas

Dah sembuh tu, sebab dah 3 minggu lebih dan benang dah lepas. Macam pengalaman saya, sembuh lepas 4 minggu. Setiap orang mungkin berbeza tempoh sembuh dan baik semula luka jahitan tu. Masa checkup baby pun nurse akan check jahitan episiotomy tu. Mommy boleh rujuk dengan nurse juga untuk confirmation. 😊 #TAPsupermoms #TAPactiveusers