betul..esp pd ank yg ada mslh G6PD kena elak dari makan kacang. esp kacang parang blh bawa maut 😞jd mana ank yg ada detect G6PD parentnya kena alert ttg ini...dan jaga pemakanan ank esp jika hntr ank ke taska nurseri utk di jaga takut nnti pnjaga di sana tak tahu dan bg je anak makan apa shj..nnti memudaratkn pada ank..

Tq info TAP. Thats why kena try bagi portion sedikit satu sudu atau 2 sudu utk tengok alahan pada anak. Tapi if let say dah tahu memang anak tak boleh makan kacang sebaiknya elakkan

tq very good reminder 👍🏿