35wks2d

Jam 6 kelmarin saya ada mkn buah nangka dlm 5 biji kot tu pun kcil2 jer, so ari nie nak buat self sugar reading, tau2 reading 6.1mmol ??.. Before nie reading cantik jer 4 8mmol 5.1mmol..x pernah naik lebih dr 5.2mmol. Sekali lps mkn nangka smlm trus naik ke 6. Bahaya juga eh mkn nangka nie pdahal x lah byk. Atu mmg dekat2 nak bersalin nie sugar level mmg bgini eh? Blh share experience x mommiee?

1 Balas

Dekat2 bersalin mcm tu lah.. so better control pemakanan benda manis termasuk buah.. Kalau nak makan buah, makan bila perut kosong

5y ago

Oh means berat baby akan naik mendadak lah ya. Skrg berat baby 2.3kg.. So dlm 3 4minggu lg i kna berjaga2 lah kan 🙏 🙏 tq sis for the tips. Akan control permakanan sumer2.. Terpksa lah tahan2 nie haha.. Ingat kan hujung2 nak bersalin nak mkn jer apa yg ptt sblum masuk fasa berpantang ahha 🤭🤭