Wad scn, biasa klau bby masuk ward scn berapa lama ye, bby masuk sbb saya x reti push

Jadi bby stuck dkt laluan, dr nk pantau oksigen bby, siapa ad pengalaman cm saya

1 Balas

Bergantung pd umur kandungan masa bersalin, berat baby dan kalau ada apa2 komplikasi masa bersalin. Setiap baby berbeza. Berapa lama dia kat SCN tu kena tgk tahap baby tu sendiri mcm mana.

3y ago

Kalau kaitan dgn oxygen, doc akan tgk paru-paru dan jantung dia. Ada bayi walaupun dah cukup bulan tp organ dia belom betol2 jadi sepenuhnya lagi masa dlm kandungan. Kadang doc akan bg ubat utk kuatkan organ dia. Organ bayi kebanyakannya akan betol2 matang bila dia dah umur 3 bulan tp bergantung. Ada yg cepat ada yg lambat.