No period about 9months

I’ve not period in about 9months already but im not pregnant. What is the problem with me?

22 Balas

Sye ade masalah period 2/3 tahun lepas..period setahun 6bulan je ...start 2019 Sye dah 1tahun lebih xperiod .. sibok bekerja, tp skarang da xbekerja senang sikit nak buat checkup .. insyaAllah temujanji dgn pakar O&G 9hb march ni 😌 last checkup awal 2018,siap scan ..dktor ckp xde ape2 .. rahim cun xtebal xnipis,ovari normal ... lepas tu dktor kasi ubat hormon, sye alahan rupenye ubat tu,naik jerawat bengkak muka... tros stop ubat tu period pon stop ...

Pergilah klinik , jmpe doktor pakar .. Check perut .. Tgk cyst tu mcm mana .. Scan , besar mana cyst tu ,, kene tahu . Klu tk serius ,, mkn ubat , jaga makan bagi cyst tu kecut .. Takut kalau cyst membesar je .. Kene opret ~ apa2 pun kene jmpe pakar o&G .. Pergi klinik dulu sahkan ad masalah apa .. Kene scan

saya after misscarriage buln 10 thn lepas ,, elok jaa period on time .. tp tup2 bulan 1 td xperiod .. igtkn pregg .. cek upt bnyk kli -ve .. last2 pg klinik ..saya sebulan xperiod .. pg klinik ,,doc bg ubt period .. alhamdulillah ,, semalam dh start period .. kadang hormon kite sis ..

Puan ada ke klinik check tak? Kalau ada, doctor cakap apa? Kalau tak ada, macam mana puan boleh biarkan sampai 9 bulan? Benda benda macam ni, doctor je yang tahu apa punca. Lain badan lain masalah nya. 9 bulan tu lama. Pergi check ya puan. Saya doakan semoga tak ada apa apa masalah.

Masalah hormon tu .. Sy pun before ni selalu mcm tu la .. Smpaii hmpir 6bulan tk period .. Lepas tu check doktor ,, sebab takut ad cyst ke apa .. Rupe nye tgh pregnant dah 5week .. Dh lama tk period terus pregnnt ..

4y ago

Sy selalu laa on off period sejak 2tahun lepas smpai la tahun lepas sy sah pregnnt . Tak sangka jugak masa tu .. Kdg 3bulan lebih tk period .. Selalu g klinik jugak , tpi doktor kata normal .. Klu dh smpai 5tahun lebih kawen tpi tk pregnnt tu doktor kata baru jmpe pakar . So sy pun tkdela buat ap2 .. Sekali je 2018 sy makan ubat turun darah , sebab dh berbulan2 tk period .. Sakit sgt senggugut ,, tpi tkde pun period . Mkn ubat turun darah tu .. Lepas 2hari turun darah .. Lepas tu berbulan2 jugak tk period , lps tu taknak dh mkn ubat turun darah . Sakit sgt .. Huhu sy redha jer smpai laa tahun lepas , last period 24/4 , sy tk period smpai bulan10 .. Bulan11 g klinik .. Risau tkut penyakit lain , rupe nye pregnnt.. Huhu

Sbb sy dh setahun tk period suami plak slalu cakap bila nk bagi baby anak sy yg First dh setahun lebih..ad jugak yg cakap dh Lama tk period tk blh pregnant

sy x da period lbh kurang 9 bln jgkk akhirnya sy disahkn hamil .... sekrng dah 18mnggu... x da period pun blh hamil... klu nk lbh detail jmp doktr

4y ago

Ouh 😊

Saya pernah tak period 7bulan... Lepas tu okey balik.... Lepas okey tu hormon saya berubah... Metabolisma saya tinggi...

Please consult with doctor for further checking. May Allah ease your difficulty. Aamiin 🤲🏻

Jumpa doc lah baru tahu apa masalahnya. Myb ada masalah hormon, tu kene p checkup tu.