Umur bayi tak sesuai dengan tumbesaran

Isteri saya baru pergi scan semalam n doktor mengatakan anak saya badan nya agak kecil berbanding umurnya.. Dan isteri saya kekurangan darah.. Bole tahu tips untuk baby cepat membesar atau makanan yg baik utk ibu hamil?

7 Balas

Sy pun sama, msa 28weeks dktr ckp baby kecil sikit tpi oky juga la, but still as a mother, risau sangat, so what i do, sy rajin minum susu tuk boost pembesaran bayi dlm kandungan, syukur masa scan blik 30 minggu, saiz and berat baby okay..😊

Ambil susu, vitamin (blh tanya doc or ahli farmasi) dan ambil makanan yg sihat...

Mkan sayuran dn kekacang. Saya pn scan baby suspect sga tp lahir normal

Tau tak kayu sepang,sy mnum air sepang alhamdulillah darah maintain ja

Sy xleh minum susu so sy beli pil calsium utk gntikn susu😊

4y ago

Ok.. Thanks sangat..❤️❤️ Sy memang tengah survey calcium tablets sama case this round xbole minum susu pulak.. 😅😅

Brp weeks dah?

minum susu