instant Baby Food

instant baby food yang banyak jual sekarang,example mcm white/ brown rice porridge tu sebenar nya elok atau tak? boleh diyakini selamat tak,atau ada tambah bahan2 perasa yang bahaya?

2 Balas

Instant baby food bnyak bahan bkn smulajadi sis. Kandungan gula pn tinggi. Better sis masak bubur je.

Fresh is still best.baik lagi u beli beras then masak bubur sendiri lepas tu blend.atleast u tau apa yang u bagi anak u makan sebab makanan baby tak perlu tambah garam ataupun gula.kalau instant2 ni u tak tau apa dorang letak kat dalam tu. So its up to u to choose what is best for ur child.