8minggu Kantung Kosong

ini anak pertama saya , usia kandungan sepatutnya 9minggu , bila scan usia kantung 8minggu , masa scan kantung kosong doctr ckp keguguran sebab kantung tak ada isi tapi 2 minggu sebelum ada nampak bby tapi masih kecik itu usia kantung 6minggu , bila scan kali kedua ni kantung kosong tak nampak bby, saya tak ada apa² bleeding sepanjang pregnt, doctr bagi masa 2 minggu untk kantung turun sndiri lepas 2minggu dia akan cuci , saya nak tnya kepada yg pernah senasib dgn saya adakah kantung mcm ni akan keguguran atau ini masih di awal kandungan? .

8minggu Kantung Kosong
26 Balas

saya sarankan puan ke klinik bayar swasta yg terdekat utk double confirm. bukan x redha tapi xsalah cek utk kali terakhir.

kalau boleh nak scan jgn buang air kencing dulu sis..mana tahu Kuasa Tuhan dia akan bg sis baby...dan nmpk.baby.

Sis mcm kes saya tahun lepas. Kantung kluar sdri tak payah cuci... Dr kata miss miscarriage.. (blighted ovum)

2y ago

Kluar tu sikit dulu mcm nk mula2 period, pastu darah akn bnyk, even dh kluar pon kne pkai pad.. Bergntung brp lme drh kluar.. Mcm bersalin jgk..

sy bru 6 minggu tpi xnmpk isi lagi bru nmpak kantung ... next week bru pi scan lagi skli

Tggu 2minggu lagy lepas p scan plk mna tau masa tu ada, takut silap kira tarikh period.

normally kalau kantung tak cantik memg gugur. based pengalaman