teringin nak makan shushi . ada sapa2 tahu tak boleh makan atau tak?sekarang masih trimester pertama

5 Balas

Sushi boleh makan. Cuma jangan makan yang raw mcm salmon or anything yang tak masak sbb takut bacteria dlm makanan mentah. Sebab tu pregnant women tak digalakkan makan dan perlu elak sushi. Kalau makan sushi yg goreng goreng dekat atas boleh tak ada masalah. Saya pun makan.

makan yg mayonnaise2 or tuna2 tu je sis. yg salmon2 tu jgn 😅 sy pun ngidam sgt makan sushi time first trimester.

2mo ago

okey thank you sis 😘

Boleh je makan bila2, pastikan sushi masak penuh tak ada mentah dan puan tak ada alahan dengannya .

2mo ago

oky thank you sebb ramai cakap xblh makan

Kalau saya, makan sushi yang org melayu jual je hehehe sedap dan murah😍

elakkan makan yg mentah yaa...