Haii..nk tnye kalau ad sakit perut belah kiri tu normal ke?

4 Balas

tak ada context, tak boleh jawab sis. sakit sebab apa, belah kiri tu bahagian mana exactly, sakit tu constant ke on/off ke, rasa sakit tu macam mana. kalau sis ada gastritis, ya normal sakit belah kiri. kalau sis baru lepas kena tumbuk, pun normal untuk rasa sakit. kalau tak ada apa2 tetiba rasa sakit, sentiasa tak normal sis. rasa sakit tu sendiri adalah warning sign yg menunjukkan ada sesuatu yg tak normal sedang berlaku dalam badan sis. jumpa doktor ya. dan jangan cerita macam ni. cerita dari A ke Z tentang sakit tu. moga cepat sembuh sis 💐

Tak lengkap soalan sis. Sakit perut belah kiri, sis pregnant ke? Period ke? Monopos ke? Baru lepas jogging ke? Kerap ke sakit tu? Sentiasa sakit ke? Sakit tu dekat area pinggang ke? Dekat dengan rusuk ke? Saya pun #teringintahu juga 😂 tapi better terus rujuk pada dr kalau kerap sangat sakit tu 😉

sakit mcmmana tu?

ntah