Hi ibu² nk tanya ada x dlm nie prag 22 minggu tp uri msih dkt bwh ada peluang ke untk uri naik atas

6 Balas

Blh naik lagi tu.. ni yg pakar kat kpj bagitau la.. sbab saya scan masa 22w pun uri masi low lying dlam 2-3cm dari pintu rahim. Doctor kata jgan risau sbab rahim masi akan mengembang lagi uri masi ade peluang naik.

10mo ago

ok tq sudi jawab pertanyaan saya ☺️

Jangan risau, saya scan 22 w uri kat bawah, masuk 24 weeks utk details scan, uri dah mula naik (posterior) walaupun mcm masih kt tepi😂, asalkan jgn low lying dah syukur dah. So xpe insyaAllah naik tu.

10mo ago

ok tq sudi jwb pertanyaan saya ☺️

macam mana nak tau uri dekat bawah atau atas? masa scan je atau ada rasa dekat perut?

10mo ago

oo..selalu scan doc x pernah cakap pasal uri..tu x tau ingat ada rasa ke kita kena mengadu baru doc akan check further

Kenapa ye klu uri kat bwh? Uri sy kat beh tp doktor tak ckp apa2 pulak. 23w

macam mana tahu uri ada bawa rasa ape ye

10mo ago

ok tq sis

Awal lagi boleh naik lg

10mo ago

ohh..yeke..risau juga bila uri dkt bwh ni..