Rasa mcm senggugut(37w 5d) Hai semua .. skdr brtnya kalau rasa mcm snggugut tu tanda nak bersalin kh

#ingintahu ☺️

6 Balas

saya skrg nk masuk 37w, dari kandungan 34w dh kerap rasa mcm sengugut. hari tu masa kena tahan kt PAC sebab jantung baby laju, saya ada tnya Dr berkenaan dgn sengugut tu. dia ckp normal dh hujung² + saya xde real contraction. tapi klu kerap sangat dan sakit terus ke PAC ye, boleh jadi contraction yg sebenar

ya sis boleh jadi tanda dah tu..kena monitor kalau berterusan rasa senggugut tu (contraction) selang berapa minit..pergi hospital terus sis

sy mula dengan rasa sakit sengugut ..lepas tu dia datang kerap 5minit-10minit sekali .. pergi PAC dah buka 4cm ..

11mo ago

saya dah 39 minggu 2 hari tp xde tanda apa ii tp ada sakit perut sikit ii n kerap sgt

Kalau serentak dgn sakit belakang pinggang tu mungkin contraction better pergi hospital

sy start 36w pn rasa mcm senggugut. skarang dh 40w3d, tak bersalin lagi 😭

sama kita 37w5d...