Hai semua, sy hamil 10 minggu 6 hari, bahayakah klu ada cyst.... Masa hamil

6 Balas

Dr o&g sy ckp, cyst masa awal pregnancy bagus actually, sbb dia menyokong baby dlm kandungan. Tapi dr akan monitor juga size cyst, kdg2 next scan dah takde dah. Sbb cyst ni command dgn pregnancy dan berkait dgn hormon. InsyaAllah puan semoga dipermudahkan ya.

1y ago

Alhamdulillah.... Sy nanti p scan lain jumpa pakar Harap2 xdak apa lah

Sy pun ada sis. Sebelum tau pregnant lagi tahu ada cyst tu. Tak sangka pulak nk pregnant. Dah 9-10 minggu tu scan dah hilang dah. Cyst tu panggil corpus luteum, memang dia ada untuk support early pregnancy

1y ago

Ooo sebb nak kena p jumpa pakar

Bergantung kpd saiz cyst dan dimana cyst tu. Doc puan je yg tau bahaya ke x. Ada cyst yg x perlu di buang. Ada yg perlu di buang lepas bersalin. Ada yg terpaksa gugurkan kehamilan.

1y ago

Dokter sy cakap x per... Biarkan dia.. X ganggu pun..

Sis doa byk2 semoga hilang. Mcm kes saya hilang time 2nd scan. Mcm kes biras saya, cyst dia membesar sama dgn baby. Doktor suggest utk buang. Semoga cyst awak hilang ya. Amin

1y ago

Amin2... Tima kasih awak

Dr awak cakap apa? Dia yang lagi pakar sbb dia yang check condition awak. Kalau dia ckp ok, means ok la dear. Dont overthinking. Doa baik2 je for baby

1y ago

OK baik sis... Dia cakap cyst tu duk jauh dari rahim so x payah nak piki pikir Sgt... OK ja..itu ja dia cakap.. Tp sy baru 1time ada cyst tu sy bimbang

sy pn ade cyst . sblm prngt lgi.. now prgnt 14week. hri tu scan cyst tu xmenbesar pn n Alhamdulilah xgngu bby pn. Sya ovary cyst 3cm

1y ago

😊😘