Salam sy nk tnya.sy dh 6week tpi hnya nmpk kantung shja.janin blum nmpk lgi..normal ke x yea..

5 Balas

Normal wak! Sy scan 6w haritu nampak kantung je tgh mbesar. Pegi scan lagi 10w haaa tudia baby lompat2 dlmtu. Trs nmpk baby & heartbeat alhamdulillah. Awak trs kan ambik acid folic, minum susu jaga pemakanan tau, smga awak & baby sihat selalu ❤️🤲🏻

1y ago

Aamiin amiin sama2 kita positif ok. Jgn risau sgt tau, nanti baby ikut risau. Kalau dgr kisah sy masa awal khamilan haritu lagi tak sng duduk tau. 4-6-8 smua tak nampak. 10w3d baru nampak 🥰 . Baby malu2 lagi tuuuu, awak jaga kesihatan ya 💪🏻🥰

normal sis.. saya pun haritu scan masa 6weeks, memang nampak kantung je.. masa 8weeks buat buku pink dekat kk, doktor scan lagi, baru nampak ada janin dalam kantung.

1y ago

Sbb doc kta sptot nye dh ad janin 6week..x pew la klau normal..thanks awk..lega skit hti sy..

Saya 7w nmpk kantung saja. Repeat scan 9w, janin kecil sgt x boleh nak ukur. Repeat balik scan 12w baru jelas betul baby dgn heartbeat. Dont worry tau .

1y ago

Okkk awk..lega klau iyee normal.. terima kasih awk..

normal..sy haritu pun nmpk kantung je...yg penting nk tau kandungan luar atau dlm rahim dulu...

1y ago

Kandungan dlm rahim awk..nmpk kantung jew dlm rahim..x pew la klau normal..lega hti sy dgr..thanks awk..

normal. masih awal tu

1y ago

Tpi doc sruh sy ambk drah BHCG..