Kenapa saya sudah lima bulan tapi perut masih kecil

Kenapa saya sudah lima bulan tapi perut masih kecilGIF
17 Balas

Saya jenis perut tebal n mmg sblum prgnant, nmpak chubby sikit, bila prgnant, perut takat tu je, hehe, kalau baju ketat sikit baru nmpak, sya perut nk msuk 6 bru nmpak sis, kalau pakai baggy tak nmpak hehe, jgn risau sis jgn baby sihat kat dalam, saya skrg 90kg, tapi x nmpak gmuk sngt, kan ipar kata prgnant anak girl tapi tak nampak kembang, sbb saya dah sedia kembang. haha, anak first pulak kali ni yg, sblum ni tak smpai 3 bulan saya keguguran.😥

First baby ke sis, kalau first mmg lmbat sikit. Saya first baby jugak, dah masuk 6 bulan bru, alamak tshirt ketat lak, kwan2 pun tgur kdg tak tau saya prgnant awal tu. hehhe🤭, sabar sis, baby bump bukan ukuran baby kita sihat, walaupun baby bump kecik jnji anak sihat, kdnungan ikut usinya. Insyallah

1y ago

@lizawati, kalau nampak pun, kdg perut bloated, tapi kalau jenis anak dah ramai, mgkin nampak je.😊 Saya week 12 tak nmpak sngtt.

jangan risau perut kecil sis.. yg penting baby membesar dgan baik☺️.. as long as stiap kli scan dr ckap bby membesar ikut usia it should be normal..kdang2 setiap org xsama.. ad yg 3,4 bulan dh nmpak perut, ad yg msuk 7,8 bulan bru nmpak perut.. just enjoy your pregnancy☺️

Sama lah sis. Tapi saya nmpk dah perut cuma kecik je mcm 4 bulan. Yg dok kata kecik tu semua org yg bujang tak kawen lagi 😑 yg dah kawen takde pun kata kecik. Semua nmpk baby bump saya

nti nk msuk 6 7 bulan bru ketara sis . sabar ye sy pun cmtu jugak .. skg nk msuk 8bulan tgk perut sndri pun cm tk sngka je dh besar cmni . lg sebulan lebih nk bersalin dh . hehe

saya pon 5 bulan perut kecil, baru ni scan doctor kata baby normal and sihat. alhamdulillah tak risau dah hihi. biasa first baby memang perut kecil.

tak apa nampak kecik asalkan baby sihat kat dalam tu, jangan hiraukan apa orang kata. bukan diaorang yang bawak baby tu. so enjoy your pregnancy tu!

sy ni pun dah 8 bulan babybum kecik je.. bila org tanya dah berapa bulan masing² buat muka terkejut , sbb perut sy kecik tak nmpk mcm dah 8 bulan

xpa sis saya pun 5 bulan juga perut kecik sampai org xperasan kata mengandung,selagi dokter kata baby ok dlm perut inshaAllah baik2 saja

Sy 6 bulan pun nmpk perut bloated. 🤣🤣sbb dulu rajin exercise bhagian upper body n perut. Muscle situ kuat jd mmg susah nk nmpk bump.

1y ago

btl tu . perut besar sgt nnt senang stretchmark.. susah nk hilangkan tu. x pa la klau perut x nmpk sgt bump pn . janji anak sihat .