Siapa pernah ada pengalaman keluar air ketuban sebelum trimester ke 3?bahaya ke?share kat sini sat

4 Balas

Sis dah check dgn doc ke? Rasanya kena terus pergi ke emergency. Sy pernah pecah ketuban awal masa pregnant arwah anak sulong sy. Tp air ketuban tu pecah time sy tidur, sy ingatkan sy terkencing, tp air tu tak ada bau. Tapi masa tu sy tak terfikir langsung nak pergi ke emergency, sudahnya masa usia kandungan 26weeks, arwah anak sy lahir premature dan sempat hidup selama 15min sahaja. Jadi sy sarankan sis check dgn doc tgk mcm mana, masa pregnant ni mmg kena alert dan jadi perisau sikit, jgn jadi mcm sy dulu, sbb pregnant anak pertama kan, tak ada pengalaman, mungkin itu jadi salah satu punca sy kehilangan anak sulong sy 🥺

1y ago

Ok sama2 sis. 🥰

Ye saya pernah😭, waktu tu xtahu tu air ketuban, then pergi hospital, hospital chek ckp air ketuban masih ade, tp kne warded juga sbb nye sy dehydration.. Malam kedua di wad, baby kluar tiba2 dengan mudah.. Xde sakit apa.. Sempurna dah baby tp tu la xde rezeki dia nk hidup .. Then bila appointment lps 6 minggu, doktor ckp air y kluar mula2 tu air ketuban, dia pecah awl,, sbb tu baby xboleh survived..

1y ago

13 weeks 6 days time tu.. Tp baby kluar 14 weeks 1 days

Dr pesan kalau pecah air ketuban atau keluar darah banyak, tu 2 tanda untuk bersalin. So kena beware dan refer Dr

Tiada pengalaman