Nk tnya pernah x miss v berbau ketika hamil dh 27 week ,ap solusinya (first mom)

1 Balas

first puan kena kenal pasti adakah puan alami keputihan yg kronik hingga ia berbau...jika alami keputihan puan kena g klnik dptkn rawatan ...amalkan makanan sihat makan yogurt ke tuk masalah keputihan ..satu lg kenal pasti adakah seluar dlm puan pakai tu serap peluh atau tidak..kemudian jika pakai pantiliner pastikan puan kerap menukarnya bg mengelak bakteria berkumpul di situ..selang 3 or 4 hour tukar...paling simple kalau dh g toilet tukar je yg baru...kmudian pastikan lepas bersama dgn husben kencing dlu dan cuci private part dgn bersih dan lap dahulu sbelum pakai panties...pastikan towel yg di guna pakai sntiasa bersih kalau tuk lap private part better guna towel berasingan ... mg dpmudah segalanya..aamiin .

1y ago

tq