hai semua.ada tk sesap dlm ni yg pregnnt tpi bmi lebih sblom tu.sya nk tnya kaki bengkak tu nrml ke

5 Balas

bmi saya lebih dan kena naik 0.300gm je setiap mggu so next checkup maintain je. kena kawal makan, kena buat senaman kaki n senaman ringan yg fokus pada badan, sis boleh tdur mengiring selalu, minum air masak byk.. dan buat urutan secara perlahan supaya kaki lebih relaks skit.. bleh minta tlong suami buatkan.. mcm usap2 gutu je guna minyak angin.. nak bagi kita kurang tekanan. insya-Allah menbantu sebab saya pun mcm tu.. sebab kita dh berbdan dua kan! goodluck sis! 2 months more!

Sy bmi 41. Huhuhu super duper overweight. Alhamdulillah tak ada sangkut gdm, hypertension or masalah kesihatan yg lain. Berat pon setakat ni naik 4kg je. Dah bulan ke 7. Setakat ni takda bengkak2 kaki. Cramp pon xpernah

kalau kaki bengkak, awak bgthu nurse masa check up.. nanti nurse akan check

tq sis

normal