saya nak tanya.. bolehkah baby usia 1tahun 4hari makan buah semasa demam??

4 Balas

dah 1 tahun boleh sis.. buatkan jus pun boleh. astu sis buat kan lah bubur ayam + sayur + lada hitam. atau pun sup lada hitam. boleh letak sayur/ayam/daging/ikan/bebola/etc.. saya anak² demam menu ni dah jadi wajib plak. sbb anak² suka.. Alhamdulillah,cepat turun demam tu. dan mandikan anak macam biasa. pastikan pantau ye panas anak. letak kain basah kat dahi dia..tak payah pakaikan baju/boleh pakai baju singlet nipis/yg lubang². pakai Pampers je pun dah cukup. kipas sentiasa bukak. memang anak akan cakap sejuk,tapi tu je cara kita nak bagi badan anak tak terlampau panas. kena rajin lap² badan dan kepala anak guna air. semiga anak sis cepat sembuh 🤲🏻❤️

Boleh mommy. Kalau demam kena tengok buah. Kalau buah yang bersifat panas macam durian tu tak galakkan makan masa demam

boleh sis. da setahun lebih semua boleh makan da.

Boleh sgt sis,,lagi elok mkn buah tu.