Cara naikkan berat badan bila tak selera makan nasi. Preggy 6 bulan. Biasanya naik 0.5kg sahaja

4 Balas

paling tinggi naik 1kg...msa awal trmster dah turun 7kg sbb alahan....pastu naik 0.5kg...turun balik....naik sikit,turun balik..naik 1kg dah...2minggu lepas turun 0.9kg...25hb ni timbang balik...xtahu naik sikit/banyak/turun lgi berat badan

Sama lah kita. Paling tinggi naik 0.8kg 😂 padahal dah 6 bulan. Masa trimester 1 turun mendadak sampai 6kg. Tapi alhamdulillah berat baby okay. Saya nak makan mcm2 ada GDM pulak. Pening haha

try makan mee,bihun dan roti kalau boleh roti buatlah sandwich ka perbanyakkan sayur2 dan buah2 kalau rasa2 boleh minum susu ,puan minum lah ya ..

makan sumber karbo yg lain. mee pasta mihun dan sbgnya