salam,sya nk tnya susu ibu hamil mana yg okay?similac rasa mcm mana? enfamama rasa mcm mana?

5 Balas

Semua jenis susu okay, as long as calcium, susu kotak pun okay sbb kurang manis than susu tepung Bagi saya lebih kurang je rasa susu tepung ibu, rasa metallic 😂 and semua manis bagi saya Paling kurang manis similac and friso, yang saya pernah try , boleh request sample dulu sebelum beli (supermarket / hospital swasta) Enfamama tak pernah try And tips untuk kurang rasa metallic maybe boleh bancuh dgn air sejuk ☺️

2y ago

Anmum pernah try and bagi saya agak manis , boleh try, tekak lain lain ☺️

Saya amik enfamama. Susu dia pekat. Kena kurangkan scoop dari 6 kepada 4. Alhamdulillah. Saya ambil 2 kali seminggu. Tak boleh minum selalu takut gdm muncul

Kalau sy beli fresh milk je..susu tepung ni ya ampun smua rasa mcm ada besi kt dlm..tekak sy..he3

saya minum susu enfamama perisa vanilla dulu, okay la rasa dia.

saya minum similac, sedap dan kena dengan tekak saya.

2y ago

bancuh guna air suam. klu air sejuk, sy tak boleh nak telan. letak air suam tak terlebih panas, pastu letak susu