9w1d trign sgt mkn tapai..tp x berani mkn byak..sape pnh mkn tapai time hamil

8 Balas

sy dr anak first lagi ngidam betul nk tapai. tp mmg ummi xbg. dia kata risau. kita ikutkan aje laa. dkt dkt nk bersalin baru makan tu pun sikit je buat lepas hawa. skrg preggy anak no 2 pun mcm tu. tgh cuba elakkan sbb baru first trimester kan. risau jugak

sy first pregnancy teringin jgk nk makan tpi mak mentua tak bgi sbb tak elok untk ibu preggy.. so sy tahan je la smpai bersalin.. habis pantang bru makan buat lps ngidam

Pernah try sebiji lepastu bloated teruk. Try makan donut durian big apple separuh je, pun bloated jugak 😅 Kena bersabar banyak kali ni.

baru saya tahu tak boleh makan tapai time preggy. saya preg dah 15weeks melantak tapai time raya haji ritu alhamdulillah nothing happened hihi

2y ago

tapai panas guna ragi kan..sy bru lg bru 8w..org tua bg mkn satu je lepas ngidam kata ye

1-2 sudu kecik je boleh buat hilang teringin sis jangan makan banyak2

kawan saya makan tapai first trimester esoknya gugur. better jangan sis.

2y ago

ye atas org kan..sy trgin sgt mak bg mkn satu buat lepas ngidam je..tapai kn panas dri ragi tu

Ada alcohol sis. Pregnant memang kena elakkan

Sy mkn tp time hujung2 nk bsalin.

2y ago

owh kena thn la ni😅😅😅nk mkn tp tkut pulak..bru2 lg ni