salam.mommy nk tnya klau kandungan 7w lebih dpt rasa apa je y?

8 Balas

Kandungan masih awal , mungkin bermulanya drpd sac ke janin & heartbeat . Ibu pregnant akan rasa alahan saja drpd pergerakn dlm perut . Dalam TAP ni ada journey untuk baby weeks by weeks . Sis boleh pantau keadaan baby , 18 weeks keatas certain moms ada start rasa pergerakan & tahu jantina baby . Have safe and sound journey and take care .

2y ago

tq.sist 😇

Saya dulu kembung perut je. Makan sikit kembung lepastu perasan sorang-sorang ada baby bump 😆 bila makanan dah hadam hilang bump tu lepastu sedih sorang-sorang 😂 sebab saya dari awal pregnant takda alahan jadi bump tu je yang buat saya yakin saya pregnant 🫣

biasa awal2 akan rasa lemau, lemah, penat, tak selera makan, perut sebu, mungkin akan muntah, angin dalam perut, breast rasa bengkak dan rasa segugut tapi tak de period. tiap orang tak sama. tapi itulah yg saya rasa.

time tu saya malas kot nak buat semua kerja. nak masak takleh hidu bau bawang goreng nak buat kerja mengemas mata pulak ngantuk tapi untung MIL dan suami fhm keadaan masa tu🤣

7 weeks sy belum ada rasa apa2.. mcm hari normal tak pregnant

2y ago

yake sist. mmg mcm tu yew? sbb hari" sy tgk cermin tgk perut ni besar ka 😂 atau lemak lebih

Rasa alahan jer sis kalau ada alahan..

saya dapat rasa mual mual je 🤣

Sy 5w.. Kentut jadi banyak.. 😌

2y ago

sama mcm saya sis.. bila hilang kjap alahan tu, risau pulak .. eh btul ke ni aku pregnant 😂.. sbb masa week 4 sy pegi scan blum nmpk pape lg.. myb baru sgt2 .. itu yg mcm risau n still xpercaya lg pregnant