hai saya nak tanya mandian apa ye yg sesuai utk org prgnt mndian biasa mcm lifeboy blh ke pakai😅

7 Balas

just elakkn bahan yg boleh menjejaskn tumbesaran bayi dlm kandungan as free paraben,dll.sy sendiri tukar semua lpas tau pregnant mase 5w.deodorant,skincare,losyen,even ubat gigi.semua sy google product yg safe for preggy mommy.selagi boleh sy elakkn ape yg risikokn baby sy,sy akn elakkn.semua tukar pd yg khas tuk preggy mom.

Boleh sis , selagi badan sis takda alah . Takda naik gatal atau ruam berbintik . Pakai ja mcm rutin harian sis before pregnant tu . Mcm saya sejak pregnant sabun badan di guardian jenama summerie chamomile ja boleh . Yang lain habis berbintik , gatal . Shampoo masih pakai yg sama .

Kalau macam sy pakai sabun susu kambing. Bau pun wangi just nice. Kulit pun lembab n cerah. Then, syampu sy pakai Safi tu je. Bestt.. segar je. Paling penting natural ingredient

2y ago

Boleh je. Janji yg natural takda paraben

Boleh tapi kalau badan start rasa gatal² sebaiknya stop pakai sabun jenis anti-bacteria. Nanti makin kering kulit

2y ago

stakat ni alhamdulillah xde gatal2 shmpo blh je kn pakai yg biasa kan sis😅

Saya time preggy dlu ttba kulit sensitif jadi gatai2 so doc suggest ambek sabun lower ph maybe hormon sama

saya pakai sabun tuh je. 😅 .

2y ago

hihi kira blh lah😅kalau shmpo blh ke pakai yg biasa jgk😅

Boleh jer sis.