hai saya nak tnya..kalau kita mkan maggi masa hamil xpaka..xdak kesan apa kan..ramai x mkn

9 Balas

sy dulu bedal je, tp xd la smngu skli mkn haha yg xbgus nye slalu mkn. pstu srbuk dia tu org kata xbaik. dlu sy mkn je. tp dua kli je kot sy mkn mse prgnt. sbb xd brpe tringin sgt kot. tekak mse tu suka spageti je kje.

jgn kerap sgt. sy pun sepanjang pregnant..2 kli je..btl2 teringin naww ..tu pun selpas tgok mukbang mkanw ni..hhehhehe...cube awk cr di page ni .pasl megi..cra mask dn kebaikan @ keburukan mkn megi taw....

bg bby bsr skit dlm perut bru mkn. first trimester ni byk sel sel tgh proses .. lg lg sel otak bby xsilap sy. xingt . awl awl mkn folic acid jgn skip. mnum susu. mkn khasiat..

Saya makan je time tgh morning sickness dulu, samyang pun saya makan tapi tak banyak la makan megi. Dalam 2 minggu skali. Sbb mmg nasi takleh telan langsung smpai hilang 5kg

Yg tak boleh tu tang serbuk dia. Banyak perasa tambahan. Klu awk masak pkai bahan2 dapur takde masalah. Tp awal2 trimester elak dlu la, bg janin membesar dgn elok.

saya masa TM1.. hari hari makan Maggi😅...tu ja yg Sya selera.... Alhamdulillah bby sehat

sy mkn jugk sis tp xletak srbuk dia...guna je apa yg dkt dpur

sya dulu tak mkn meggi sya mkn lee fah mie tu sup punya

Saya asyik makan meggi pedas ayam bakar 🤣