Normal ke bila scan 6minggu,belum jumpa jantung baby?

2 Balas

Normal sis, tapi saya scan haritu 16/10, 6 weeks 3 days dah nampak jantung baby.. apa2 pun sis banyakkan makan makanan berkhasiat dan folid acid. Jangan lupa bila nak scan doc tu minum air banyak2 dulu supaya senang kita nampak jantung baby nanti..

3y ago

setakat ni,doc mmg bagi folic acid je.takdr vitamin lain.Tapi kalau doc tu mmg ada pengalaman,patient tk perlu tahan kencing kan? atau saya silap?? sebab sebelum preggy kali ni,saya keguguran mase preggy 14week tanpa sebab. saya kandungkan baby yg dah takde nyawa,sampaila 1 hari sy rase mcm nk bersalin.sy bersalinkan baby yg masih dalam kantung,walaupon masih kecil,sy dah nampak bentuk tubuh seorang manusia😭

normal, saya masa kandungan 8 minggu baru dapat dengar jantung baby.

3y ago

betul😭