Boleh ke ibu hamil ambil vaksin covid 19..tak bahaya ke ??

31 Balas

sy ambil dose pertama masa kandungan 19w alhamdulillah takde ape.. tempat cucuk jela sakit sikit utk sehari dua

Lagi bahaya kalau tak amik 😂 Saya dah, lenguh bahu sehari je. Baby masih aktif. Takde masalah pon.

saya bru siap 2 dose. 6.8 2nd dose saya dmm shri..skrg 37 week mggu dpn saya dah czer...

Digalakkan ambil semasa kandungan 14 minggu hingga 33minggu. 🙂

after 14 week bru boleh ambek..kalu bawah dri tu xboleh tkot kegugurn

sy dh setlle 2 dose, stakat ni alhamdulillah xda demam, baby pun aktif je

Bahaya klau tak ambil sbb musim covid ni ibu hamil golongan yg berisiko

xbhaye boleh amk sis sye daa amk dos pertama minggu dpn dos ke 2

Boleh sis, paling awal 14 weeks. Apapun dapatkan nasihat dr ye

sy 27w.. baru je amik dos 1. nurse hantar nama. next dos 2 29e

3y ago

sy x pastila wajib x. ikut suka la kot. tp nurse sy cakap, kalai amik skrg, bby pun automatik dpt vaksin tu. ikhtiar