Makanan apa bleh kecutkan cyst ? Saya tak period dah sebulan , harapnya ada rezeki utk dpt zuriat..

4 Balas

cuma amalkan minum air: 1. halia 2. kunyit 3. serai 4. madu(saya tak letak, kalau awak nak manis sikit boleh letak) cara dia senang je. awak hiris nipis2 semua bahan tu, letak dlm cawan. then letak air panas. takyah rebus pun xpe. nk rebus pun boleh. tapi sy tak rebus. saya amalkan ini tiap malam, alhamdulillah period sy makin teratur tiap bulan. padahal sy dari mula period darjah 5 period sy tak teratur. skrg lepas kahwin n amalkan minum ni alhamdulillah makin teratur.

kena elakkan makanan yg kurang berkhasiat mcm mknn segera, mknn proses, yg berperisa. termasuk la yg ada soya. kalau teringin sekalipun seminggu sekali okay la. ada sesetengah org pantang mkn ayam & daging sbb haiwan ternakan ni disuntik hormon tumbesaran jd benda tu boleh buat cyst membesar. seafood ok. kurangkan mkn luar. utamakn mkn mknan yg segar & dimasak sendiri. cuba amalkan supplement utk ikhtiar hamil mcm coq10 ke

saya ad cyst jugk dri sblom prengnt..smpai la prengnat bnda tu dh kecut sikit2 last skrg dh tk ada sya minum apcel cafe ja alhamdulillah

cik cuba beli kapsul apricot ndlife .akk saya ada cyst dah kecut.lepas tu ndlife boleh ambil untuk ikhtihiar hamil jugak.

3y ago

Nak cuba jamu pun boleh sis. Boleh kecutkan cyst & ikhtiar hamil