Second trimester

#ingintahu Selalunya second trimester ni, susu dari puting ibu memang akan keluar ke atau ini normal untuk ibu2 pregnant utk second trimester... Setiap kali, mesti terasa baju saya basah #firstbaby #1stimemom #bantusharing

12 Balas

Mommy2 yg susu blm keluar time mengandung, jangan risau. nnti baby lahir, teruskan menyusu. Saya dulu risau juga sebab kawan2 semua dh keluar tp saya tak keluar langsung. Alhamdulillah anak lahir, susu keluar dan berjaya breastfeed sampai 2y5m. Banyakkan berdoa dan jaga demand supply bila anak dh lahir nnti❤❤

alhamdulillah. saya ank ketiga baru je keluar..31w. lmbat gak. selalu cek juga..tp mmg xd apa2. tber2 rasa basah..dan cek..wah..da ada. ada jugak yg keluar lmbt. jgn risau. yakin je nk bf baby...mmg akan ada. bole urut lepas bersalin utk rangsang pengeluaran susu tu. so jgn risau ye mommy2 semua.

saya masa kandungan 5 bulan dah keluar susu, mula dgn kiri lepas tu kanan.. now dah 7 bulan mmg bertambah banyak, kena breastpad time tido malam.. susu akn meriah time ank dlm perut aktif, time baby x aktif, susu x keluar pun 😂

sy biasa 14weeks mmg dh start kuar susu.. tpi xla smpai bsah baju..klu sis rasa x slesa, boleh pakai breast pad.. ade 2 plihan, jenis pkai buang or jenis basuh..dua2 pun slesa.. hehe..

sy masa ank pertama kandungan 7bulan mula Ada air Susu yg keluar.yg Kali ni 5bulan sy prasan Ada tp Tak byk lah.

ms mengandung anak ke3 je susu kuar tp skali tu je..pas bsalin kuar lendir2 jernih..ari ke3 br kuar susu

Sy blom lg kuar ccair .. 😢. brnak ank ptma pn sma . 1 minggu Anak lahir baru kuar air ssu . 😢

32minggu hmil ni blom juga kuar air ssu . bleh ibu² bg ptua nk kuarkn ai ssu awal?

ye btl..ia normal..biakan shj jgn pam tw😅xblh pam ..

Saya tkde keluar lagi, tk normal ke tu? Dh 14 week