hai ibu2 . nak tnya kalau biasa test naik double line berapa hari baru ibu2 semua pergi scan klinik

7 Balas

Sementara tk scan awak pkai je tarikh hari pertama period latest awak.. nnty awak dpt anggaran berapa mggu dah kandungan tu.. plg awal boleh scan 5 mggu.. plg cantik dan recommended mggu ke 8 👍🏻

sy dpt tau pregnant masa 6weeks, pegi scan nmpk kantung je, baby xnmpk lg, doc suruh dtg lagi 2minggu, minggu depan dah 9minggu, doc ckp untk scan dtg time dah 8 ke 9 minggu baru nmpk baby..

Lepas 2 minggu..tp yg terbaru nie sy tunggu lpas 4 minggu br pergi scan..masa scan tu dah 8 weeks dah nmpk janin dan degupan jantung..

cari balik tarikh 1st day last period. dr tarikh tu, 7 hgga 8 mggu dr tarikh tu baru pergi scan

8w. Jika ada bleeding segera ke klinik

Minggu ke 7 da bole nampak heartbeat

First scan saya on 11 weeks