Sy 24weeks, sy prsn dkt bhgian puting sy mcm ada “whitehead”. Normal ke? Dan gatal2 area areola tu

3 Balas

bersihkan perlahan² dgn towel basah lembut masa mandi. yg areola tu awk massage² perlahan juga masa mandi. nt dah lps mandi bole sapu lotion skali kat perut manataw gatal² tu nt dah tanda nak keluar stretchmark

Gatal2 tu biasanya kawasan tu nak membesar. it's normal. ia nak get ready for penyusuan nanti. kerap bersihkan 'whiteheads' tu. Tu lubang penyusuan nanti. semoga dipermudahkan urusan ibu ❤️

saya dulu ada jugak sis, so selalu bersihkan masa mandi sis.Atau sis boleh bersihkan dengan air suam.