Salam nak tnya btui ka bersalin secara czer kena jrak 5tahun sbb misi ad pesan dkat sy mcmtu

5 Balas

sy pon mcm awk tekan drh tinggi naik..anak xsmpai 2tahun boleh jew mengandung skrg tggu hari jew..doktor sy pesan mengandung kali info kk awl kita bgi mkn segala ubt dri awl..mencegah xperlu pon tggu 5thun pkar o&g xmrah..janji luka czer dlm elok cantik ok jew..doktor xmrh pon..kali nie pon doktor ckp bersalin normal semua ok..

klau nak cuba bersalin normal doc cadangkan kat saya gap 3 tahun. Tapi klau bersalin czer jgk next year pun dah boleh 😅

8mo ago

Biasanya sebab berisiko lah tu. Risiko pun ada mcm2 jenis. Kalau sis duduk dlm bidang perubatan mmg mcm2 kes risiko ibu hamil ni. Ada yg sebabkan kematian ibu & anak dlm perut juga jd jgn ambil mudah. Kalau ‘terlajak’ pun akan ada another precautionary actions

Macam sy czer anak first tpi sy kena jarak 5tahun sbb sy berisiko,

4mo ago

Sy sbb ad sejarah kencing kotor jdi misi sruh jrang 4/5 tahun haha klau jrang 5 thun umor sy pun dah 35 thun dah

2 tahun sis. lepas 2 tahun baru rancang

8mo ago

Oh mgkin kut sbb apa masa sy ngdung haritu urine tak cantik mgkin sbb tu dy sruh jrak kut kan

wasalam, bg jarak 2 tahun

8mo ago

ikut je nasihat dr nurse. faktor kesihatan