Prengnt klau cucuk vaksin ada effect apa2 tak??? Sb sy dah dpat appointment .

3 Balas

Ada, umum tahu efek dia andai kata kena covid simptom tu mild je compare dgn tak vaksin lg teruk. Tapi satu je la, dah vaksin pun dgn leka kata diri dh kebal. Sbb vaksin tu utk improve daya tahan badan dekat covid tu je. Tambah dia lowered chances utk kena covid. Tak bermakna takkan kena covid. Chances utk kena tu still ada. Sbb tu still kena pakai mask, jaga sop apa semua. Advice Sy Kalau risau sgt, refer dekat doktor specialist(pakar) yg tahu history kesihatan awak. Lagi2 Kalau ada bad history dgn pregnancy. And jgn la sembunyi history kesihatan tu sbb nak sgt kat vaksin. Plus2 kan tak vaksin takleh gi shopping beli barang baby 😆 huhu (alasan bodoh yg org selalu guna)

Side effect tu terpulang pada penerimaan badan sendiri. Ramai kt sini cuma takat lenguh tangan lepas kena suntik, sekejap je lepas tu elok dah. Vaksin lg digalakkan utk yg pregnant, jd jgn fikir effect vaksin tp elok pertimbangkan seksa kalau dah kena covid nanti

tiada