hi mom, nak tanya.masa pregnant ni sy suka sangat makan beras mentah. normal ke?atau bahaya ?

3 Balas

dulu sy mengandung anak ke2 mkan beras mentah juga sampai laa beranak😂 . allhamdulillah takda apa2 yg blaku . cuma tu ja bila bby kluar bnyak buras2 putih ikut😂 . normal je bagi sy🤭

sy prnh dgr org mkn beras mentah. sb pmbawakan budak kot. tp anknya ok je. sb dia nk gigit2 rasa krup krap tu kan. nk larang xblh,, sb dia mcm mgidam. jgn byk2 ye sis.

Tak pasti normal ke tak, tp benda tak masak seeloknya jgn amalkan ye sis. 🤍