saya baru melahirkan,mmg normal ker susu badan tak ada.. jenuh pam,baru ada 3 titik.. kesian baby😔

4 Balas

Sis saya pun macam sis lepastu saya minta tukang urut datang rumah untuk urut lancar kan susu lepas mengurut je susu saya alahamdulillah banyak keluar , saya suggest sis urut lancarkan susu ya .

Bagi je hisap sis.. saya pun xde susu sngat harini hari kedua ade la lebih skit dari smlam biarpun titik2 je. Tp saya bagi je baby nyot2 sambil tu baby pun blh rangsangkan kluaran susu tu nnt..

Belajar ilmu penyusuan ya sis. 2,3 minggu awal tak perlu pam. Mmg susu takkan keluar. Bagi je direct. Susu keluar ikut demand baby bukan demand pam

bukan takde. belum ada sebab belum dapat ransangan sepenuhnya. jgn pam dulu. Cuba marmet dan boleh tahu tak kenapa tak bagi baby hisap?