Korang nak tanya preggy boleh makan tak gaviscon ? Saya ada gastrik makin menjadi jadi pulak .

2 Balas

Better sis consult dengan doktor dulu . Tak kisah swasta mahupun kk . Ramai suggest gaviscon tapi masa saya gastric doktor swasta suggest ubat angin dahulu takut badan ibu preggy takboleh terima . Lain org lain kesihatan & reflex terhadap ubat . Kebetulan saya pernah masuk ER suggest ubat mereka sendiri , so far takda dah gastric .

Sebaiknya g jumpa doc…Ingat,kita preggy ni xleh nak makan ubat sembarangan