hb low. hri ni checkup kt kk.. nurse bgthu. hb drop lagi. 8.9.mummy ade suggestion x utk naikkn hb

19 Balas

Jangan makan atau minum minuman berkafein teh, coklat dan kopi. Banyakkan makan daging², hati ayam tapi (jgn byk sgt x elok), banyakkan mkn jambu batu, makan delima atau pati delima. Makan kerap 6X sikit tapi kerap. Cukup rehat. Banyakkan makan sayur bayam merah. Ikan bilis dan ikan berkulit hitam seperti ikan caru. Makan ubat tambah darah, asid folik dan vitamin c yg KK bagi. Ambil ubat tambah drh ketika perut kosong sebelum sarapan. Jarakkan 2 jam lepas sarapan baru boleh makan ubat lain. Minum susu, 2/3 kali sehari. Bayakkan makan sayuran hijau yg segar dan banyakkan makan buah buahan. Bahaya sgt tu sis hb low 8.9. Rendah sgt tu.Bahaya tuk baby dlm kandungan. Sis cuba je tips sy bgi ya. Inshaallah, sy dulu pun 10.3 je skrg naik ke 12 keatas. Jaga mkn je n jgn skip ubat