Ibu2, nak tanya saya skrg 29weeks. Lusa nurse nak datang rumah check. Kenapa sampai datang rumah ya?

1 Balas

Hi. Nurse kat kk saya pun sama. Sepatutnya datang 2 kali atau lebih tapi dia datang sebelum bersalin sekali sebab kekangan masa. Nurse bagitahu nak datang sebab nak tahu kedudukan rumah so masa bersalin nanti senang mereka nak datang. Lagi satu mereka nak tengok juga kawasan rumah ada risiko takungan air ke untuk elak denggi dan haiwan berbisa (nak make sure rumah kita duduki selamat). Ni based on nurse tu yang terangkan sebab saya pun nak tahu juga kenapa.

2y ago

tq info.. 👍 even sy pun ada tertanya juga mengapa..hihi