Hi,Mom to be!!Boleh kah makan Durian bila dah masuk 22 week?

11 Balas

hye sis, kita sama week la..heee..sis cba dlu buat rasa2 tgk mcm mna, klu tk da pape..ngam..blh la tu..mcm sy dr awl pregnant dgr je durian, apa lagi beli..🤣sbb sy mmg hantu durian🤭pape pon try n eror dlu..sbb penerimaan badan kita lain2..haaa...gitu..pape pon take care sis..❤️

11mo ago

Tq Sis for ur comment and advice,Jgn² kita sma Due date delivery kli ni Sis🤭😍, sy due on 15/10/23 cam tu lah.. Sy tggu dlu durian rntuh😅 bru sy try cam mna,sbb stiap kli p servay kdai mna² x kira psar msti trhidu bau durian yg lazat🤤🤤kita pn jdi tringin pla nk mkn...tpi tu lah husband lrang tkut ada apa²😌...kan sis lain org,lain cra pnrimaan kn..Take Care Too Sis🙌❤️

bolehh tpi berpada, wktu anak slung saya pulun smpai 2bijii ok jaa, skrg ni ank no 2 xblh pulakk mkan 2ulas buat rasa² pun dah rasa lain mcm😂 kena mnum ayaq masak bnyak² ☺️ mmg xberanii bnyk.. skrg 23w dh🥰

11mo ago

sama🥰 tq,, semogaa kitaa smuaa diprmudahkan smpaii brsalin,🤲

Musim2 panas ni jgn makan banyak. Bahaya. Sy makan 4ulas esk hari kluar darah sbb panas sangat. Dr pon pesan kesian dkt baby panas. Byk kan minum air lepas mkn durian 🤍🤍

11mo ago

Tq Sis for ur comment🥰... uiinahh bhya🥺pla ni kan mkn drian time pns² pastu x mnum air gi lah...Nsip baik sis cpt² jmpa Dr.. Take care Sis🙌🥰

Boleh je Tp tgok2 laa dulu Klu mkn ok, mkn je. Tp walaupun ok jgn mkn mkn byk2. Lg2 cuaca skg panas. Durian byk gula. Nt takut demam ke sakit tekak or pening kepala mkn byk2

11mo ago

Hi sis, tq bgi komen🥰... eya bah sis,bahayakan🥺 blh memudaratkan kshtan klau trlbih mkn dn krg mnum air ... Tq for ur support and advice Sis🫶

Boleh awak. Buat la merasa sikit durian tu. X dpt makan nnt kempunan pula. Hehehe ye lah buah bermusim kan. Rasa 2, 3 ulas dulu mcm mana. Kalau okay boleh makan lg .

11mo ago

Hallu Sis,🥰Tq for ur comment and advice.. kesian bah sy ni sis🥺..apa² yg sy nk mkn msti kena lrg...nk try sikit pn x leh .. rsau nnti baby kluar meleleh air liur..

Ikut badan sis, saya yg hantu durian ni pun takut jugak nak makan banyak musim panas ni. Teringin haritu makan seulas je huhu buat ghaso ghaso 🥲🥲🥲

boleh jela sis. bak kata mil sy nk mkn, mkn la buat rse tekak lps mkn jgn dipikir ada apa berlaku slps mkn tu sbb dgr kata tk elok ke apa. da mkn da.

11mo ago

Hallu sis..tq for ur comment🥰 and advice..nnti lah i tgk cam mna lps mkn drian tu..jnji mnum air🤭

Hi sis kita sama 22 weeks last week sy dah balun 5-6 ulas😂 tp menyesal sbb sy demam lepas tu, sakit tekak dan selsema beberapa hari.

11mo ago

Hi Sisku🙋‍♀️🥰, Nahh sma Due Date lah kta brslin ni kan ..Btw Congrats arh Mom To Be🥳🤰👼.. Dui gia,kesian kmu sis..apa² pn jga kshtan sis.. Take care arh🤰🙌rjin² mnum air...

sy nk msuk 23w. dah 2 mnggu mkn durian. first makan tu try" seulas dua. alhamdulillah bby aktif je hahah

Saya 23w semalam try seulas je, takut nak makan banyak.